Formula E

Tillsammans med Tata Communications, reste TPO runt i sällskap med förare, team och annan personal och ansvarade på alla tävlingsplatser för lokal IT-service som fast uppkoppling och WiFi till presscenter, VIP- och hospitalityområden samt till de olika upplevelseytor som är belägna i anslutning till racet.

Vi levererade även ett system för IP-TV som tog emot 20 kanaler och vidarebefordrade dessa till 150 olika platser i och omkring tävlingsområdet. Vi tog även fram ett eget orkestreringsverktyg för att kunna styra vilka signaler som skulle till presscentret och vilka som skulle till hospitalityområdet osv.

Under hela tävlingsperioden från november till augusti var TPO en viktig del av arrangemanget och skickade motsvarande en sjöcontainer med utrustning runt till de olika tävlingsplatserna. En del av utmaningen bestod i att ta fram utrustning i form av 20 ”väskor” som klarade att utsättas för höga temperaturer och som hade batteribackup för att kunna klara 45 minuter utan ström. Uppdraget engagerad åtta personer från TPO, mer eller mindre under ett helt år.

Formula E är ett riktigt prestigeuppdrag. Arrangörerna saknar inte uppvaktning från företag som vill vara med och synas i dessa sammanhang. Ändå valde de TPO för 2019 och de tre kommande åren. Det ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vi klarar av att vara med och såväl konkurrera som leverera på en internationell marknad.