Formula E

Tillsammans med Tata Communications, reser TPO runt i sällskap med förare, team och annan personal och ansvarar för lokal IT-service som fast uppkoppling och WiFi till presscenter, VIP- och hospitalityområden samt till de olika upplevelseytor som är belägna i anslutning till racet på de olika tävlingsstoppen.

Vi levererar även ett system för IP-TV som tar emot 20 kanaler och vidarebefordrar dessa till 150 olika platser i och omkring tävlingsområdet. Vi har även tagit fram ett eget orkestreringsverktyg för att kunna styra vilka signaler som ska till presscentret och vilka som ska till hospitalityområdet osv.

Under hela tävlingsperioden från november till augusti är TPO en viktig del av arrangemanget och skickar motsvarande en sjöcontainer med utrustning runt till de olika tävlingsplatserna. En del av utmaningen består i att ta fram utrustning i form av 20 ”väskor” som klarar att utsättas för höga temperaturer och som har batteribackup för att kunna klara 45 minuter utan ström. Uppdraget engagerar åtta personer från TPO, mer eller mindre under ett helt år.

Formula E är ett riktigt prestigeuppdrag. Arrangörerna saknar inte uppvaktning från företag som vill vara med och synas i dessa sammanhang. Ändå har de valt TPO de senaste fem åren (2019-2023) och vi kommer att vara delaktiga även 2024. Det ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vi klarar av att vara med och såväl konkurrera som leverera på en internationell marknad.