Förbifart Stockholm

Infrastrukturprojekt liknar på många sätt en utomhusfestival, fast de pågår i åratal istället för några få dagar. Sedan först spadtaget togs har TPO varit en del av Förbifart Stockholm och sett till att det varit en uppkopplad arbetsplats. Det gör att man bland annat med säkerhet hela tiden kan veta var alla maskiner och medarbetare befinner sig, och vid en eventuell evakuering vara helt säker på att alla verkligen tagit sig ut.

Vår fasta övertygelse är att det enda sättet för branschen att bli effektivare, säkrare och mer miljövänlig är digitalisering. I och med Förbifart Stockholm är vi med och tar ett första steg mot att forma morgondagens uppkopplade arbetsplats där Internet är lika viktigt som vatten, avlopp och elektricitet.

TPO står för arkitektur och hårdvara medan våra partners sköter installation och underhåll av systemen. Miljön i tunnlarna är bitvis väldigt krävande, och vi har genom hela projektet haft stor nytta av vår stora erfarenhet av att genomföra olika sorters evenemang i de mest skiftande omgivningar. Tack vare vårt arbete kan säkerheten och arbetsmiljön garantera för de som arbetar med Förbifart Stockholm. Vi ser det som ett första steg mot en fullständig digitalisering av bygg och anläggningsbranschen.