Lollapalooza

För att säkerställa att festivalen skulle gå att genomföra under tre dagar på Gärdet i Stockholm fanns TPO på plats under sammanlagt ca 20 dagar.

Från det att den första lastbilen med utrustning anlände till det att Gärdet åter var tomt. Initialt var vi där med en mindre styrka på fyra medarbetare som upprättade komradionät och byggde produktionskontor. Styrkan växte sedan till att som mest omfatta omkring 15 medarbetare. Dessa byggde ett nätverk som användes av festivalen egen personal på omkring 500 personer i arbetet med säkerhet, sjukvård, ekonomi och så vidare.

Nätverket användes också för kassamaskiner, betalterminaler, biljettvalidering etc. En säkerhetscentral upprättades också där personalen kunde följa och spela in och upp video från övervakningskameror, men också ta del av väderinformation och GPS-data som hela tiden visade exakt var personal på området befann sig. TPO övervakade hela tiden systemet, dels för att kunna upptäcka och täcka ökade kapacitetsbehov och dels för att garantera cybersäkerheten.

Gärdet är en plats som var ett oskrivet blad för oss och som bjöd på sina speciella utmaningar. Genom att vara lyhörda för arrangörernas behov och utnyttja vår rika erfarenhet och improvisationsförmåga kunde vi se till att festivalen genomfördes utan några tekniska missöden.