Uppkopplad bygg­arbets­plats/­industri

TPO utvecklar och installerar kommunikationsinfrastruktur för att stödja digitalisering och innovation. Vi specialiserar oss på att designa och driftsätta tjänster och produkter anpassade för att klara tuffa miljöer genom både på temporära och fasta installationer.

Sedan starten 2006 har vi gång på gång bevisat vår förståelse och kunskap om kombinationen av affär och teknologi samt vad som krävs för att nå effekt. TPOs ursprung är evenemangsindustrin där vi har lärt oss att tid, service och speciallösningar samt robust paketering för tuffa miljöer är affärskritiskt.

Vi har varit en betydande del i att koppla upp projekt såsom Melodifestivalen, Way Out West och Eurovision Song Contest. Evenemang är driftskritiska per definition. Avbrott under en direktsändning är inte ett alternativ. Inom evenemang och andra temporära applikationer bygger vår affärsmodell på uthyrning av hårdvara och kompletterande tjänster. Vi har ett stort hyreslager av kommunikationshårdvara från bland annat Cisco och Motorola.

På senare år har även traditionell industri- och byggsektor fått anledningar att bli mer och mer digitala och uppkopplade. Krav på effektivitet, hållbarhet och kostnadsbesparingar gör att digitala hjälpmedel går från trevligt att ha till måste ha. De erfarenheter vi har byggt upp genom åren med både mindre projekt och större komplexa uppdrag gör att vi har mycket god förståelse för industri- och byggsektorns önskemål och krav.

TPO medverkar bland annat i Smart Built Environment-projektet Uppkopplad Byggplats där vi designar och utvecklar nya lösningar för att säkerställa uppkoppling under byggandet av Malmö nya sjukhusområde. Detta är ett pilotprojekt inom framtidens uppkopplade byggindustri. I samarbete med bland andra Cisco Systems, Tele2, Skanska och Luleå Tekniska Universitet planerar TPO även att starta upp projektet Trådlöst byggande under 2020. Projektet syftar till att testa hur stabil uppkoppling på byggarbetsplatser kan skapas genom 5G och Wi-Fi 6. Vi skall även svara på vilken teknik som är lämplig i olika tillämpningar och situationer. Utmanande miljöer, höga krav på robusta och redundanta tekniska lösningar och en förståelse för teknologins affärsnytta är TPOs erbjudande till en allt mer kommunicerande omvärld.

Inom industri- och byggsektorn används vår infrastruktur bland annat för positionering, säkerhetstekniska system, kameraövervakning och telefoni/röstkommunikation. Kunderna sträcker sig mellan allt från gruvor till höghusbyggnationer, vägtunnlar och vattenreningsverk.

TPO kan erbjuda flera olika typer av affärsmodeller inom bygg och industri. Antingen sker vår leverans som en hyra av enbart hårdvara, liknande den typ av funktion som en maskinuthyrare fyller. Allra vanligast är dock att våra kunder hyr hårdvara i kombination av tjänst. På så sätt kan du som kund enkelt kravställa funktionaliteten medan vi koncentrerar oss på att hitta en kostnadseffektiv och pålitlig lösning.